Business

Leren coderen voor je carrière

We gebruiken tegenwoordig allemaal eindeloos veel digitale technologie, we hebben allemaal laptops, Ipads en smartphones. En op deze apparaten en in onze apps zitten miljoenen regels code die allemaal gecodeerd zijn door programmeurs. Maar slechts weinigen van ons weten daadwerkelijk hoe het allemaal werkt. En dit is ontzettend jammer aangezien steeds meer bedrijven goede programmeurs nodig hebben. Als je kunt coderen zijn er daarom ontzettend veel carrière opties. En coderen is niet makkelijk maar wel absoluut te leren ook voor creatieve mensen die niet ongelofelijk goed zijn in wiskunde. Wanneer we programmeurs op televisie of in films zien zijn het vaak briljante mannen met baarden in ‘hoodies’ die druk typen en naar een scherm met ingewikkelde codes kijken.

Maar de realiteit is anders. Leren coderen is voor iedereen toegankelijk en wij vinden het natuurlijk belangrijk dat er meer vrouwen gaan coderen. Want het is een fantastische carrièrekans die voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je het beste kunt beginnen met leren coderen.

Benodigdheden

Qua benodigdheden heb je niet ontzettend veel nodig om te beginnen met coderen. Het is vooral handig om een snelle laptop te hebben en natuurlijk zul je ook een internetconnectie nodig hebben. Wanneer je op een desktop werkt is het een computer en monitor die je nodig hebt. Sommige mensen denken dat het nodig is om meerdere monitors te hebben maar zeker als je net begint met leren is dit absoluut niet noodzakelijk.

De beste plekken om het te leren

Er zijn verschillende manieren om te leren coderen. Het mooie aan coderen is dat het heel goed mogelijk is om het je aan jezelf te leren. Er zijn verschillende websites die bomvol oefeningen en instructies zitten om te leren coderen. Veel van deze websites hebben zowel beginnersniveau tot hun beschikking als dat ze geavanceerde oefeningen hebben. Een van de websites die wij kunnen aanraden is bijvoorbeeld Treehouse. Deze website is vooral voor beginners zeer interessant en het leuk is dat de dingen die je codeert ook meteen al heel erg mooi zijn. Op deze manier zie je meteen de resultaten van je werk.

Wanneer je snel wilt leren coderen, bijvoorbeeld omdat je het nodig hebt voor een nieuwe carrièrekans is het een goed idee om een bootcamp te doen. Een meerdaagse bootcamp zal je supersnel de basis bijspijkeren en op deze manier leer je het een stuk sneller dan als je het allemaal zelf moet uitvogelen.

Related posts

Hoe verbeter ik mijn bedrijfscultuur

Lotte

Een keer wat anders: vergaderen in Rotterdam

Lotte

Social media marketing voor jouw bedrijf

Lotte