Soms komt er een moment in het leven dat hulpmiddelen nodig zijn. Je hebt een traplift nodig, omdat je aan het revalideren bent of je wordt ouder en het traplopen wordt moeilijker. De meeste mensen zullen dan vrijwel automatisch een gloednieuwe traplift willen kopen. Maar waarom eigenlijk? Een tweedehands traplift is net zo veilig en een stuk goedkoper. Dat kan dus ook een prima optie zijn.

Wat kost een traplift?

De prijs traplift wordt door een aantal factoren bepaald. Het op maat maken van de rail en het plaatsen van de traplift zijn de belangrijkste kosten. Ook tussen de verschillende modellen en kwaliteiten van de traplift zit verschil. Van grote invloed is de vorm van je trap. Hoe meer bochten de trap heeft, hoe duurder het aanpassen van de rail en het plaatsen van de traplift. Ook de lengte van de trap speelt een rol. Voor een traplift tweedehands geldt dit natuurlijk ook. Maar een tweedehands traplift is ongeveer de helft goedkoper ten opzichte van een nieuwe. Moet de trap worden aangepast of heb je speciale wensen, dan wordt de besparing iets minder. Kan ook een tweedehands rail worden gebruikt, dan is de besparing juist weer iets groter.

Een tweedehands traplift

Een tweedehands traplift is door de monteurs van het bedrijf grondig nagekeken en opnieuw afgesteld. Onderdelen die snel slijten worden standaard vervangen. Het gaat dan om de accu en de stoelbekleding. Beschadigde onderdelen worden vervangen en meestal wordt de stoel opnieuw gelakt. Zo ziet de lift er als nieuw uit en functioneert hij weer prima. Meestal wordt een tweedehands lift maar één keer als tweedehands aangeboden en wordt hij na de tweede keer gebruiken alleen nog gebruikt door de goede onderdelen er af te halen en die voor een andere traplift te gebruiken. Je krijgt op een tweedehands traplift minstens een jaar garantie en het is ook mogelijk om voor deze liften een onderhoudscontract af te sluiten. De voorwaarden zijn dus net zo gunstig als wanneer je een nieuwe koopt.

Een traplift huren

Wanneer je maar tijdelijk een traplift nodig hebt, omdat je na een operatie aan het revalideren bent bijvoorbeeld, dan kan het een goede en goedkope optie zijn om een traplift te huren. Ook een tweedehands traplift kun je huren. De vuistregel is dat wanneer je korter dan anderhalf jaar een traplift nodig hebt, het financieel voordeliger is er één te huren. Naast het bedrag voor de plaatsing krijg je dan maandelijks een nota voor de huur. Service en onderhoud is over het algemeen opgenomen in het maandbedrag.

Je kan misschien ook genieten van: