Wanneer je, net als ik, binnenkort gaat verhuizen, dan heb je nu nog even tijd om na te denken over wat je met je nieuwe huis wilt. Ga je groter wonen of juist kleiner? Heb je meer kamers in je nieuwe huis of juist minder? Ga je samenwonen of juist alleen? Het is sowieso slim om van je nieuwe huis een thuis te maken. Een plek waar je graag komt en die je graag aan je vrienden wilt laten zien. Een pronkstuk in je huis kan dan je kledingkast zijn. En die maak je gewoon zelf!

Je eigen kledingkast maken geeft je de ruimte die je nodig hebt

Wanneer je dan toch moet nadenken over de inrichting van je nieuwe huis, ga dan eens een stapje verder en kies eens niet voor een standaard kledingkast. Maak zelf een kledingkast en zorg er op die manier voor dat je al je kleding, lingerie en accessoires goed kwijt kunt, zonder dat je compromissen hoeft te sluiten. Want dat is altijd het geval bij een kant en klare kast. Je eigen kledingkast maken klinkt misschien wel heel moeilijk, maar dat valt, met de juiste materialen en gereedschappen, eigenlijk wel mee.

Hoe begin je met het maken van je eigen kledingkast?

Het is belangrijk dat je goed bepaalt hoeveel ruimte je wilt gebruiken voor deze kledingkast. Heb je een complete kamer over? Maak dan een mooie inloopkast. Heb je alleen ruimte in je slaapkamer? Zorg dan voor een praktische, hoge kast met veel bergruimte.

Daarna kies je de stijl. Wil je een landelijke kast met een schuifdeur? Wil je een open kast met hier en daar een deur? Of ga je voor een industriële kast met metalen details? Alleen jij kunt bepalen welke kast er mooi zal staan in je interieur.

Teken je kast. Dit kan een heel primitieve tekening zijn, je wilt alleen bepalen wat voor jou de beste indeling zal zijn. Wil je een groot hanggedeelte of heb je vooral kleding die opgevouwen op planken ligt? Wat doe je met je ondergoed, sokken en je bh’s? Allemaal dingen om goed over na te denken voor je gaat beginnen.

De volgende stap op weg naar je perfecte kledingkast

Teken de kast opnieuw, maar nu heel secuur. Meten is weten, dus zet de maten er goed bij. Meet (bij voorkeur samen met iemand) de ruimte op en meet deze nog een keer na. Zo weet je zeker dat je start goed is.

Dan kom je aan bij het bestellen van de materialen. Dit kun je gemakkelijk online regelen. Denk dan bijvoorbeeld aan hang- en sluitwerk, scharnieren en ladegoten. Het plaatmateriaal of het hout waar je de kast van gaat maken kun je soms beter in de winkel halen. Ze kunnen het daar al voor je op maat zagen. Dat scheelt je veel werk.

Het assembleren van je kledingkast

Heb je alle materialen in huis? Breng dan alles naar de ruimte waar je kast moet komen te staan. Zo heb je later niet het probleem dat deze niet door de deur past. Ga nu aan de hand van je zelfgemaakte bouwtekening (of een online gevonden tekening) alle onderdelen in elkaar zetten. Gebruik lijmklemmen als extra handjes en zorg ervoor dat je accugereedschap is opgeladen. Voor de gezelligheid en de support kun je natuurlijk ook vriendinnen vragen om je te helpen. Jullie zijn wonderwomen, jullie kunnen dit!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter