Blog

Leer deze skills en wordt een onafhankelijke vrouw

Als vrouw word jij waarschijnlijk ook gek van alle vooroordelen over ons geslacht. Wij zouden niet kunnen klussen, geen auto kunnen rijden, noem maar op. Toch besefte ik mij laatst, dat ik een aantal van deze vooroordelen werkelijkheid heb laten worden. Door het idee dat ik als vrouw niet kan klussen, liet ik dit vaak over aan een man. En hierdoor kan ik dit daadwerkelijk niet! Daarom is mijn goede voornemen om een aantal “mannelijke skills” te leren en een echte onafhankelijke vrouw te worden. In deze blog zet ik deze skills voor jou op een rijtje. 

Klussen

Zoals ik net al zei, denken veel mannen dat vrouwen niet kan klussen. En dit vooroordeel is, in ieder geval voor mijzelf, inmiddels werkelijkheid geworden. Ik heb namelijk echt twee linkerhanden als het gaat om klussen. Als er thuis iets kapot is of ik wil iets ophangen, dan schakel ik vaak mijn vader in. Hij komt dan helemaal vanuit Amsterdam naar Rotterdam om bij wijze van spreke een paar schroefjes in de muur te draaien. Dit zou ik natuurlijk gewoon zelf moeten kunnen! Ik heb hem inmiddels al gevraagd of hij mij een spoedcursus klussen kon geven. Ik heb mijn eerste lesje al gehad en ik vond het verrassend leuk.  Mijn voornemen is om vanaf nu, bij elk klusje, mee te kijken met hoe hij dit doen om dit vervolgens zelf te kunnen. Mocht dan klusje dan nog een keer moeten gebeuren, dan dwing ik mijzelf om dit helemaal zelf en zonder hulp te doen. Ik hoop dat ik zo eindelijk een handige Harry word met klussen. Wie weet word ik wel zo’n Bob de Bouwer dat ik ga solliciteren op bouw vacatures een een carrièreswitch maak!

Een band plakken

Mijn hele leven heb ik erg veel mazzel gehad wat betreft mijn fietsbanden. Ik had nog nooit een lekke band meegemaakt. Uiteraard heb ik wel eens een zachte band gehad, maar banden oppompen is iets dat ik nog net wel kan. Banden plakken is echter iets dat ik nooit geleerd heb. Ook dit laat ik, hoe erg het ook is, altijd over aan een man. Om een echte onafhankelijke vrouw te worden, wil ik ook deze skill graag leren. Daarnaast zou ik ook graag andere handigheidjes over het repareren van fietsen willen leren. Zo wil ik bijvoorbeeld weten wat ik moet doen als mijn ketting eraf ligt en hoe ik mijn remmen aan kan draaien.

Geef een reactie