Bedrijfscultuur

Je bent als jonge vrouw je eigen bedrijf begonnen. Wat begon als een klein een persoonsbedrijf is uitgegroeid tot een groter bedrijf met tientallen werknemers. En bij deze groei komen natuurlijk ook nieuwe uitdagingen kijken. Een van de dingen waar elke bedrijfsleider tegenaan zal lopen is het creëren van een goed werkende bedrijfscultuur. Je wilt natuurlijk een harmonieus bedrijf waar iedereen goed kan samenwerken en er goede relaties en vriendschappen met elkaar op nahoudt. Tegelijkertijd wil je er ook voor zorgen dat er professioneel gewerkt wordt en dat mensen het bedrijf serieus nemen en dat het niet een grote gezellige boel wordt zonder dat er werk verzet wordt.

Het creëren van een goede bedrijfscultuur kan lastig zijn maar in dit artikel ga ik in op een aantal tips om er een groot succes van te maken. Het eerste wat je je misschien afvraagt is wat voor kledingvoorschriften je wilt gebruiken. Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om meer casual kleding toe te laten of zelfs helemaal geen kledingvoorschriften te houden. Dit is op zich prima maar houd er rekening mee dat het aansporen van mensen op netjes te kleding ook een positieve invloed kan hebben op hun zelfbeeld en hoe hard ze werken. Dit betekent niet dat je moet eisen dat iedereen perfect in pak gaat. Kies ervoor om je werknemers te vragen netjes te kleden maar wel ruimte over te laten voor zelfexpressie. Een goed voorbeeld van een merk dat de balans tussen casual en professioneel vindt zijn van Bommel schoenen.

Waarden bedrijf

Een ander belangrijk aspect van een goede bedrijfscultuur is dat de belangrijkste waarden van het bedrijf duidelijk geformuleerd worden. Wat is het wat het bedrijf doet, waar gelooft het bedrijf in en waar willen we met het bedrijf heen. Een andere gemakkelijke manier om een betere bedrijfscultuur te bouwen is door gezamenlijke lunches. Je wilt dat al je werknemers zich op hun gemak voelen en een open sfeer creëren. Een gezamenlijke lunch waar iedereen samen eet is een ontzettend goede manier om het contact tussen iedereen te verbeteren en te voorkomen dat er kliekjes ontstaan of dat iemand zich buitengesloten voelt.

De laatste tip die ik zal geven is om ervoor te zorgen dat het sollicitatie proces van je bedrijf is geoptimaliseerd. Als je eenmaal een goede bedrijfscultuur hebt gecreëerd is het belangrijk om dit te beschermen door de juiste mensen voor je bedrijf te huren.

Je kan misschien ook genieten van: