Blog

Hoe regel jij het afval van jouw bedrijf?

Afval is iets waar elk bedrijf mee te maken heeft. Of je nou een klein of groot bedrijf bent en of je nou veel of weinig afval hebt, afval is er en je moet er iets mee doen. Als je een bedrijfje wilt starten is dit dus ook iets waar je over na zult moeten denken. Wat ga je doen met alle troepjes en rommel? In deze blog leg ik drie opties voor, afhankelijk van de hoeveelheid afval die jouw bedrijf elke maand heeft. 

Veel afval

Er zijn bedrijven die elke maand, of zelfs elke week, met grote hoeveelheden afval te maken hebben. Dit kunnen allerlei soorten bedrijven zijn. Dit kan bijvoorbeeld een advocatenkantoor zijn dat elke maand veel papier weg zal moeten gooien. Of het kan een restaurant zijn zoals dat van mij, een restaurantje in Almelo. Hoewel mijn restaurant niet groot is, blijft er elke dag wel iets over dat weggegooid moet worden. Of er zijn ingrediënten over de datum die in de prullenbak moeten. Elke maand hebben we dus redelijk veel afval. Voor dit soort bedrijven raad ik aan om een rolcontainer te huren. Toen ik mijn restaurant opende, googlede ik ‘Afvalbak Almelo’ en kwam op de site van MKB-Afval. Hier kun je een abonnement nemen op een rolcontainer die elke maand, of zelfs elke week, geleegd wordt. Dit is ideaal voor bedrijven met veel afval!

Gemiddelde hoeveelheid afval

Het kan zijn dat je net te weinig afval hebt om elke maand een rolcontainer te vullen. Dit is dan natuurlijk zonde van het geld, want je maakt er dan niet optimaal gebruik van. Een optie is dan om eens te informeren bij andere bedrijfjes in de buurt. Heeft jouw buurman bijvoorbeeld hetzelfde probleem? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om samen een rolcontainer te huren. Je deelt dan de maandelijkse kosten en kunt samen profiteren van het gemak van een afvalbak huren. 

Weinig tot geen afval

Niet alle bedrijven produceren veel afval. Heb jij bijvoorbeeld een service bedrijf? Dan kan het heel goed zijn dat je per maand slechts een aantal papieren en wat andere kleine troepjes hebt. Als dit voor jouw bedrijf geldt, is het aan te raden om geen geld te besteden aan het huren van een container. Persoonlijk raad ik dan aan om gewoon elke week een keertje naar de ondergrondse container aan het eind van de straat te lopen. Dit is misschien net iets meer werk, maar bespaart wel veel onnodige kosten.

Geef een reactie