Het leukst aan verjaardagen vind ik dat al mijn vriendinnen weer eens bij elkaar komen. Daarom vind ik het elk jaar ook belangrijk om mijn verjaardag te vieren met vriendinnen. Toch is het elk jaar weer lastig om te bedenken hoe ik het ga vieren. Ik wil namelijk niet elk jaar hetzelfde doen. Heb jij hetzelfde probleem? In deze blog deel ik een aantal manieren waarop ik mijn verjaardag heb gevierd en wie weet brengt dit jou op ideeën!

Een tuinfeestje

Mijn verjaardag valt in de maand juni. Het is dus vaak lekker weer op mijn verjaardag. Ik heb dus al een aantal keer al mijn vriendinnen uitgenodigd voor een tuinfeestje. Ik maakte dan allerlei lekkere, zomerse hapjes klaar. Zo maakte ik afgelopen jaar een lekkere pastasalade, fruitspiesjes en nachos met guacamole. Ik maakte het zomerse sfeertje helemaal compleet met een kleine cocktailbar. Tuinfeestjes zijn wel lastig, want het weer in Nederland is natuurlijk erg wisselvallig. Veranda’s bieden hier gelukkig de perfecte oplossing voor. Aangezien ik regelmatig tuinfeestjes geef door mijn verjaardag, besloot ik een aantal jaar geleden te investeren in een veranda. Dit heeft ons geregeld droog gehouden tijdens kleine buitjes! 

Een high wine

Een ander leuk idee om je verjaardag te vieren met vriendinnen is een high wine. Een high wine is een variatie op een high tea. In plaats van een high tea, doe je een high wine aan het eind van de middag. En in plaats van thee, serveer je uiteraard lekkere wijntjes! Bij de wijn serveer je allerlei lekkere hapjes. Ik organiseerde twee jaar geleden een high wine voor mijn vriendinnen, en ze vonden het geweldig! Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Zelf ben ik niet zo’n keukenprinses, dus besloot ik voor zoveel mogelijk kant-en-klare hapjes te gaan. 

Een sleepover

Een slaapfeestje, je kent het vast nog wel van vroeger. Urenlang film kijken met popcorn en roddelen over alles en iedereen. Dit was helemaal geweldig op de basisschool. Dit jaar besloot ik voor mijn verjaardag weer eens een slaapfeestje te doen. Al mijn vriendinnen zijn rond de 25, dus dit was alweer een hele tijd geleden dat we dit gedaan hadden. De limonade van vroeger ruilde we om voor wijn en we hebben de hele nacht herinneringen opgehaald van vroeger. We bekeken oude foto’s en keken onze favoriete films uit onze kindertijd. Iedereen voelde zich net weer jonge meisjes en vond het helemaal geweldig.

Je kan misschien ook genieten van: