Het is 2020 en iedereen is zich er maar al te goed van bewust dat er iets voor het milieu gedaan moet worden. De aarde warmt erg snel op en natuurlijk willen wij met zijn allen dit proces tegenhouden voor degene die de toekomst hebben. De discussies omtrent de opwarming van de aarde lijken wel een eeuwigheid te duren en het ziet ernaar uit dat nog geen enkele beslissing snel gemaakt zal worden. Iedereen heeft zo zijn eigen meningen over wat wel goed is en wat niet. Natuurlijk kan je zitten wachten tot er een algemeen plan op tafel komt van het kabinet of zelfs van de wereld top. Toch kun je al heel gemakkelijk bij jezelf beginnen. Zo kun je al bij het bewuster omgaan met energie of afval al een verandering bij jezelf te weeg brengen bijvoorbeeld. Verander bijvoorbeeld je lampen in led lampen. Deze kun je overal in de schappen vinden zoals bij BES LED led verlichtingswinkel. Lees hieronder waarom led zo goed werkt.

Laag  energieverbruik.

LED lampen staan erom bekend dat ze zeer duurzaam zijn. Het is zelfs de meest duurzame verlichting die er op dit moment op de markt te vinden is. Hiervoor zijn een aantal redenen zoals het lage energieverbruik van een LED lamp. LED lampen verbruiken een stuk minder energie dan normale lampen. Dit komt omdat een klein deel van de gebruikte energie in warmte wordt omgezet, dat is in het geval van een LED lamp is dat maar 5%. In tegenstelling tot een gloeilamp of een halogeen lamp die een stuk minder licht produceren en meer warmte. Zij verbruiken dus een stuk meer energie om hetzelfde licht intensiteit te kunnen genereren.

Lange levensduur.

Naast dat LED lampen het minst energie verbruiken in vergelijking met andere lampen, gaan ze ook een stuk langer mee. Dit betekend ook meteen dat ze minder CO2 uitstoot produceren. Dit heeft te maken omdat ze niet steeds zo warm worden en daarom de kans op doorbranden een stuk kleiner is. Verder kan een LED lamp veel beter tegen schokken en trillingen. Een LED lamp kan zo een 50.000 branduren mee gaan. Bij een gloeilamp ligt dit meteen een stuk lager, zo een 1000 branduren en een halogeen doet er zo een 3500 over. Tot slot bevat een LED lamp geen giftige stoffen. Een gloeilamp of een halogeen lamp kan kwik bevatten wat een schadelijke stof is voor mensen. LED bevat deze stoffen niet omdat het licht opwekt via een elektronische chip.

Je kan misschien ook genieten van: