Het is weer volop zomer en dat betekent zon zee en strand. Dit is het algemene beeld wat mensen krijgen als ze denken aan de zomer. Toch is er nog een belangrijk ding waar mensen vaak om staan te popelen wanneer de zomer in aantocht is, en dat zijn de vele festivals. Wist je dat je ook gemakkelijk festivals in Nederland kunt bezoeken? Denk aan grote feesten zoals Dance Valley, Dutch Valley, Mysteryland, Lowlands, Dominator, Flying Dutch en nog veel meer. Ook in ons eigen land en andere landen zijn er erg veel festivals die elk jaar veer duizenden bezoekers op zich af laten komen. Zo reizen er duizenden Hollanders af naar feesten zoals Tomorrowland in België of reizen festivalgangers massaal naar Hongarije voor het Sziget festival. Deze festivals zijn natuurlijk elk jaar weer een spektakel. Alleen waarschuwen wij bij deze wel: pas op met alcohol en drugs! Een alcohol of een drugsverslaving is iets wat je maar beter kunt vermijden!

Uitgaan op vakantie

Naast de vele festivals, zijn er ook heel veel jongeren die op feestvakanties gaan. Dut begint vaak al op een wat jongere leeftijd dan het festivals leven. Zo vliegen er elke zomer ook weer duizenden jongens en meisjes naar feest bestemmingen zoals LLoret da Mar, Albufeira, Sunny Beach, Chersonissos, en nog veel meer opkomende feestlocaties. Nu gebeurt het over het algemeen veel dat de jongeren hier bovenmatig alcohol consumeren en soms zelfs drugs. Een drugsverslaving is makkelijker op te lopen dan vanaf te komen, daarom waarschuwen wij bij deze nogmaals voor een drugsverslaving!

De kenmerken van een jongeren feestvakantie zijn vaak dingen zoals het huren van een opgeblazen banaan om daarmee hangend achter een boot door zee te gaan. Grote feesten die worden gehouden in iemands zwembad waar vaak grote hoeveelheden alcohol aanwezig zijn. In de avond uren lang rondzwerven en feesten op de strip. De heren gaan over het algemeen achter de dames aan en andersom (tenzij je voorkeur ergens anders ligt natuurlijk). Kortom, dé vakantie voor jongeren!

Drank en drugs

Zoals wij net al een aantal keer gewaarschuwd hebben. In het uitgaansleven, en het festivals leven wordt je al snel blootgesteld aan alcohol en drugsgebruik. Ga hier verantwoordelijk mee om en probeer dingen als een drugsverslaving te voorkomen. Een drugsverslaving is makkelijk aan te komen, maar een drugsverslaving is moeilijk weer weg te krijgen. Pas daarom dus goed op jezelf en anderen!

Je kan misschien ook genieten van: