De zomer roept wilde gevoelens bij ons allemaal op. Korte rokjes, de prachtige benen, de kleren gaan uit en de terrasjes gaan open. Iedereen komt weer buiten borrelen en kletsen, en met de nodige drank op zorgt dit natuurlijk voor gezellige avontuurtjes! Helaas liep een avontuurtje van een vriend van mij een beetje een andere kant op; hij moest namelijk een vaderschapstest bestellen.

Nu denk je zeker; hé, een vaderschapstest? Bedoel je niet een zwangerschapstest? Nee, dat de vrouw in kwestie zwanger was, dát wisten we al. Maar of hij de vader was, dat wisten we niet zeker. Vroeger moest je als man dan óf ’the right thing’ doen en jezelf als vader opgooien, óf je kon het ontkennen en het kind niet erkennen. Als je ’the right thing’ deed moest je waarschijnlijk met de vrouw in kwestie trouwen, zelfs als je niet zeker was of je vrouw loyaal was of alleen met jou naar bed was gegaan. Tegenwoordig kun je gewoon online een vaderschapstest bestellen, waarmee je test of het ongeboren kind inderdaad van jou is of niet. Dit bespaart je maanden aan tijd, en laten we eerlijk zijn, moeite, zorg, en geld.

De vrouw in kwestie was dus zwanger, maar wel door het dolle heen. Zij had namelijk gehoord dat een van haar eierstokken niet meer werkten en dat zij het idee van zwanger worden wel opzij kon zetten. Zij maakte zich daarom ook niet meer druk om anticonceptie zoals de pil, of de prikpil. Ineens, na vijf jaar en wat avontuurtjes verder, was daar een baby in haar buik. Het maakte haar eigenlijk niet eens uit van wie het kindje was; ze was dolgelukkig. Na de vaderschapstest en twee weken wachttijd, bleek mijn vriend de vader van het kindje. De vrouw heeft mijn vriend verteld dat als hij niet aanwezig wilde zijn dat oké was, en zij meer dan bereid was het kind alleen op te voeden. Mijn vriend was nog niet klaar voor het vaderschap, maar besloot haar wel financieel te ondersteunen. Een ongelukje zit in een kleine hoek, maar het kan ook zeker een geluk bij een ongeluk zijn voor veel mensen.

Iedereen heeft de zomer in zijn bol, en een ongelukje zit in een klein hoekje. Maar wees niet bang, zowel zwangerschapstesten als vaderschapstesten zijn tegenwoordig heel makkelijk te verkrijgen en uit te voeren. Vele plezier iedereen!

Je kan misschien ook genieten van: