Een huisdier hebben is natuurlijk prachtig, maar soms komen jouw verwachtingen ervan niet helemaal overeen met wat het dier zelf wil. Misschien wou jij een schoothondje of een echte knuffelpoes maar houden ze zelf alleen maar van spelen en urenlang lopen. Misschien heb je wel kinderen die hoopten juist urenlang met het dier te kunnen spelen, maar blijkt het net een wat luier beestje te zijn dan je in eerste instantie dacht. Ook een paard kan een heel ander huisdier blijken dan je in de eerste instantie misschien verwachtte. Natuurlijk hou je enorm veel van ze, maar communiceren met dieren is nou eenmaal lastig en daardoor kunnen je verwachtingen soms tot teleurstellingen leiden. Hoe voorkom je zoiets?

Karaktercheck

Voordat je een huisdier uitkiest uit een nestje, informeer goed bij de fokker of ze karakterprofielen maken. Echte kenners kunnen vaak snel zien aan een kitten of puppy hoe ze zullen worden als ze ouder zijn. En je hebt altijd recht om hierover te informeren – en om terug te krabbelen voor je een definitie keuze hebt gemaakt. Zijn ze lief en rustig, juist heel druk en speels? Maken ze veel geluid of niet, zijn ze snel zindelijk, verandert hun uiterlijk nog wanneer ze ouder worden? Als je écht zeker wil weten met wat voor dier je te maken krijgt is adopteren natuurlijk een goede optie. Dan heeft zo’n dier vaak al jaren bij iemand gewoond, dus kunnen de oude baasjes precies vertellen hoe ze zijn. Adopteren is voor veel mensen niet zo aantrekkelijk omdat ze natuurlijk liever beginnen met een jonge puppy of kitten. Het gevoel dat zo’n beestje bij jou opgroeit schept toch een speciale band. Maar als je een huisdier vanuit het asiel neemt red je zijn leven – en dat is ook een prachtig gevoel. Ze blijven je voor altijd dankbaar, en dat merk je echt.

Speelgoed voor je huisdier en andere producten

Als het dan eenmaal zo ver is en je huisdier lijkt iets nodig te hebben wat je niet begrijpt, kijk dan eens bij Beeztees – die hebben allerlei leuke en originele producten die het leven van jou en je huisdier leuker én makkelijker kunnen maken. Denk aan bezigheidstherapie, speelgoed, of juist een mand of toren zodat het beestje een plekje voor zichzelf alleen kan hebben wanneer dat nodig is. Door in dit soort simpele wensen van je huisdier voldoende te voorzien zullen jullie snel op één lijn zitten!

Je kan misschien ook genieten van: