Het meest belangrijke element in je tuin is toch wel ontspanning. Je wilt daar lekker tot rust kunnen komen. Op vakantie gaan helpt ook met ontspannen en daarom zien we steeds meer mensen de tuin inrichten als een klein strandparadijs. Niets is zo lekker om dat gevoel van op vakantie zijn naar je eigen tuin te halen. Dit buitenleven helpt je om niet alvast te moeten denken aan de volgende werkdag. Benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat, lees dan even verder en ontdek de vier tips.

  1. Zand in je tuin?

De basis van het strand is uiteraard zand. Het is misschien wat vergezocht om je hele tuin vol te gooien met zand, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om er toch wat mee te doen. Zand bestaat natuurlijk uit kiezels. Denk daarom eens na om een terras te maken van kiezels in plaats van strakke tuintegels. Zo’n verandering brengt al gelijk een warme sfeer met zich mee.

Daarnaast willen kinderen op het strand vaak met het zand spelen. Dus een mooie zandbak met fijn zand is dan toch wel welkom om ook voor hen dat vakantiegevoel te creëren. Zo kunnen ze thuis ook aan de slag met een mooi zandkasteel.

  • Een tintje blauw

Bij het inrichten van je tuin met een strand-vibe zijn de kleuren erg belangrijk. Een licht kleurenpalet bestaande uit wit, beige, lichtgrijs en een tintje (licht)blauw zijn al voldoende. De zee mag natuurlijk niet ontbreken bij deze stijl. Erg gaaf is het om tuinmeubelen in blauwtinten te gebruiken. Dit maakt je terras direct verfrissend. Ook kun je een muur of overkapping in deze tint verven. Zo maak je een groot statement en oogt je tuin als een zonnig oord. Ben je meer van de Ibiza-stijl, dan houd je het gewoon bij wit als je nieuwe tuinstoelen gaat kopen

  • Relaxen

In een strandtuin gaat het erom dat je er goed kunt relaxen. Een fijne hangstoel of ligbed mag dan niet ontbreken. Met comfortabele kussens kun je hierin ultiem ontspannen met een goed boek of met de ogen dicht in de zon. Een klein bijzettafeltje erbij zodat een drankje binnen handbereik is en relaxen maar. Handig is het dat je een klein koelkastje in je tuin hebt zodat je niet te ver hoeft te lopen voor een nieuw drankje. De bediening op vakantie krijg je er helaas niet bij in je eigen tuin.

  • Finishing touch

De laatste stap voor een fijne strandtuin zit hem in de finishing touch. De juiste aankleding maken je tuin helemaal af. Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan kun je de volgende ideeën ook zelf maken. Zoals een mooie macramé hanger voor aan de schutting of overkapping. Hoe leuk is het als je dit zelf gelukt is? Of wat dacht je van een schelpenkrans? Dit doet ons direct terugdenken aan die heerlijke vakantie aan zee. Een hanger van schelpen is ook leuk, want die maakt een beetje geluid door de wind. Deze geluiden werken rustgevend en zorgen ervoor dat jij optimaal geniet in je eigen strandparadijsje.

Je kan misschien ook genieten van: