Ik weet het nog heel goed, ik was 12 jaar oud ons gezin ging verhuizen. We deden dit in de zomervakantie zodat mijn vader een aantal weken vrij kon nemen voor de verhuizing. Want een verhuizing is erg stressvol. Je moet niet alleen je hele hebben en houden van het ene huis naar het andere huis verplaatsen maar je moet waarschijnlijk ook gigantisch veel werk doen aan het nieuwe huis wat je gekocht hebt, zoals schoonmaken, schilderen nieuwe meubels installeren etc. Verhuizen kan ontzettend stressvol zijn. Daarom bespreken we in dit artikel tips om effectiever en met minder stress te verhuizen.

Lekker slapen

Verhuizen is stressvol genoeg, maar het wordt nog vele malen erger wanneer je niet goed slaapt. Een tekort aan slaap zorgt voor minder goede concentratie, minder energie en minder oplettendheid. Aangezien je tijdens een verhuizing vaak moet klussen met gevaarlijke machines is slaap dus ontzettend belangrijk. Tegelijkertijd kan slecht slapen ook zorgen voor rug en nekklachten. Dit is ook niet echt handig als er geklust moet worden. Daarom is een van de eerste prioriteiten om een goed matras en boxspring kopen. Op deze manier kun je goed slapen in het nieuwe huis zelfs als je nog bezig bent met de verhuizing.

Ik ben persoonlijk naar Hong Kong verhuisd en daar kregen we een nieuw matras bij de woning. Maar het was absoluut geen fijn matras. Dit zorgde voor vele slechte nachten totdat we besloten om een nieuw matras te kopen.

Huur mensen in en vraag om hulp

Verhuizen hoef je niet alleen te doen. Het is niet alleen verstandig om professionals in te huren die zullen helpen met de verhuizing maar roep ook de hulp in van vrienden en familie als ze tijd hebben. Zeker tijdens de studententijd vragen vele jonge mensen nog om de hulp van hun ouders en vrienden. Het is natuurlijk wel een onuitgesproken regel dat je diner betaald voor de mensen die je helpen.

Houd alles georganiseerd

Verhuizen kan ontzettend chaotisch zijn. Een zekere mate van chaos is bijna niet te voorkomen maar probeer desondanks een systeem te creëren om zoveel mogelijk georganiseerd te houden. Een goede manier om dit te doen is om eerst te focussen op de grote, belangrijke dingen en pas als die gedaan zijn alle kleine dingen te verhuizen en de dozen met spullen uit te pakken. Op deze manier maak je de verhuizing zo aangenaam mogelijk.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter