De zomer is net voorbij. Maar wat mij betreft is het zeker niet te vroeg om na te denken over de tuininrichting voor als het weer warmer wordt. Wat tuinieren betreft zijn er mensen die er een hekel aan hebben en mensen die er letterlijk van opbloeien. Of je nu gezegend bent met groene vingers of niet, iedereen kan een fijne tuin waar je lekker van het zonnetje kan genieten wel waarderen. Voor het inrichten van een gezellige tuin heb je vooral een redelijk oog voor detail nodig. Of iemand in je omgeving die dat heeft. Met deze tips kun je alvast wat inspiratie opdoen om jouw tuin in te richten voor zwoele zomeravonden!

Ga voor een loungeset

Een enorme toevoeging aan een gezellige tuin is natuurlijk een fijne loungeset. Zo eentje waar je lekker in achterover kunt ploffen en languit gestrekt op kunt liggen met een goed boek. Loungesets zijn er in verschillende maten. Het is belangrijk dat je de hoek waar je de loungeset wilt plaatsen eerst wel even opmeet. Het laatste wat je wilt is enthousiast thuis komen met je nieuwe set en hij blijkt vervolgens niet in je tuin te passen. Gelukkig is het opmeten zo gepiept. Ook kun je kijken naar het thema die je in je tuin wilt laten voorkomen. Ga je voor strak en modern of bohemian-chique? Je kunt werkelijk alle kanten op en voor elk thema zijn er tuinmeubelen en loungesets te vinden. En wat het weer betreft: maak je geen zorgen. De kussens van loungesets zijn ervoor gemaakt om tegen een stootje te kunnen en zijn makkelijk schoon te maken. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan kun je altijd nog voor een allweather loungeset gaan. De kussens van allweather zijn net even wat beter bestand tegen het Hollandse weer en drogen snel op.

Creëer sfeer met licht en decoraties

Verder kun je jouw zithoek extra gezellig maken met decoraties en sfeerverlichting. Neem bijvoorbeeld boeddhabeeldjes en leuke hangdecoraties voor aan de muren. Lampionnetjes geven een hoekje ook net even wat meer sfeer. Wat ook altijd gezellig staat is een groot bord of dienblad met verschillende kaarsen op tafel. Je kan het werkelijk alle kanten op met tuindecoratie. Een vuurkorf zorgt ook voor een fijne sfeer en biedt warmte in de avonden als het wat afkoelt. Maak je loungeset compleet met dekentjes en extra kussens om het extra knus te maken. Voor je het weet is jouw zithoek in de tuin klaar voor de zwoele, gezellige zomeravonden! Weet jij al wat je met je tuin wilt gaan doen?

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter