Voor sommige mensen is het een heerlijke taak om een kamer in te richten. Of het nu voor de eerste keer is na verhuizen, of voor de tiende keer omdat het kan, deze mensen lijken altijd inspiratie te hebben om alles helemaal om te gooien. Voor andere mensen is het meer een noodzakelijk kwaad. Je wilt namelijk kunnen zitten in de woonkamer, en daar houdt het wel een beetje op. Toch kan het voor jouw gemoedstoestand erg belangrijk zijn om af en toe een frisse wind te laten waaien door jouw omgeving. Men spreekt vaak van de dagelijkse sleur, wanneer je dag tot dag leeft en er weinig verschil is tussen de dagen. Door af en toe iets te veranderen aan bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer is er toch weer iets anders aan het leven. Vaak heb je pas door hoe fijn het is nadat je het allemaal uitgevoerd hebt. Daarom hier een aantal tips om nieuwe meubels te kiezen.

Kies een middelpunt

Je hebt het misschien niet door, maar ook jouw kamer heeft op dit moment een middelpunt. Ik bedoel dan niet het fysieke middelpunt van de kamer, maar op een figuurlijke manier. De focus van de kamer ligt op dit punt. Veel voorkomende middelpunten zijn de televisie en een bijzettafeltje. De meubels zijn dan vaak zo ingericht dat er vanuit elk individueel stuk voornamelijk naar het middelpunt wordt gericht. Bedenk wat jij als middelpunt wilt. Misschien is de grote tafel belangrijk omdat je hier vaak op werkt. Als je meer televisie kijkt dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. Kies een meubelstuk dat als goed middelpunt kan dienen. Een mooie eiken tafel of een strak zwarte kast voor de televisie. Vanuit dit middelpunt kan je vervolgens naar buiten werken. Zoek meubels die goed bij het middelpunt passen tot je een mooi kleurenschema hebt. Blijf hiermee werken.

Koop lokaal

Ik ben een groot voorstander van lokaal kopen. Er zitten een aantal voordelen aan die niet alleen maar gevoelsmatig zijn. Uiteraard is het gewoon fijn om te weten dat je mensen uit de buurt helpt met hun bedrijf, dat staat buiten kijf. Daarnaast is de kans groter dat de waarde van jouw aankoop lokaal blijft. De eigenaren van jouw lokale meubelzaak, als je bijvoorbeeld meubels Purmerend zoekt, kopen dan bijvoorbeeld weer hun vlees bij de lokale slager. Hierdoor is er meer geld in de lokale economie. Hierdoor kan de algemene welvaart in de buurt toenemen, en neemt de huizenprijs dus ook toe! Zoek jij ook tips om je tuin om te toveren tot een paradijs? Kijk dan hier.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter