We zijn nu met zijn allen tot onszelf en onze eventuele huisgenoten aangewezen. Voor ons allemaal is het een vreemde ervaring hoe ons leven er nu uit ziet. We komen de deur nauwelijks uit en hebben alleen contact met familie en vrienden via de telefoon, apps en videobellen. Wie had dit scenario tot een maand of wat terug ooit kunnen bedenken? Ik woon samen met mijn vriend en we werken nu beiden thuis. Hoewel ik dol op hem ben, is het toch gek dat mijn vriend nu een beetje mijn collega is geworden en ons huis ons kantoor. In het begin hadden we er dan ook een beetje moeite mee die twee werelden goed van elkaar te scheiden. Zo deden we ’s avonds weer de laptop open om toch nog iets af te maken en aten we veel uitgebreider dan normaal. We haalden lekkere broodjes voor de lunch en belegden die met luxe producten die we normaal niet kopen, terwijl we op kantoor gewoon altijd boterhammen eten. Je bent geneigd jezelf iets extra’s te gunnen in deze rare tijden en gaat schuiven met werktijden, terwijl het natuurlijk het beste is zo veel mogelijk alles te houden bij hoe je het gewend bent. We hebben onszelf toen streng toegesproken dat we gewoon even normaal moesten doen. Wel bedachten we wat klusjes waar we nu de tijd voor hebben en we normaal gesproken dus voor ons uitschuiven.

Opruimwoede

Iedereen kijkt op het moment meer tv dan voorheen, zo ook wij. Vooral in het weekend voelt iedereen zich wat ontheemd. Gewoonlijk heb je de neiging dan erop uit te gaan en nu na een week binnen zijn, heb je die neiging nog meer dan normaal. Dus wat doe je dan? Ja, je doet eens een yoga-oefening, speelt een kaartspelletje, leest een boek. Maar op een gegeven moment zet je dan de tv aan voor wat vermaak. Zo hebben wij eindelijk de serie van het opruimwonder Marie Kondo gekeken en zowaar raakte we helemaal geïnspireerd. Dit was zo’n project dat we al tijden voor ons uitschoven: per categorie in huis bepalen wat weg kan en wat mag blijven. We hebben daad bij het woord gevoegd. We begonnen met onze kleding. Iedere sok lieten we door onze handen gaan en maakte er een beslissing over. Wauw, wat een ruimte heeft dat gegeven in onze klerenkast!

Toch een cadeautje voor onszelf

Meteen wisten we ook wat we nog nodig hadden. Vooral ons jassendepartement verdiende aandacht. Mijn winterjas heeft namelijk zijn beste tijd gehad en mijn vriend heeft echt een nieuwe zogenoemde ‘tussenjas’ nodig voor het voor- en najaar. Voor de winter kies ik altijd zo’n heerlijk lange jas die bijna tot je knieën komt en had daarvoor al mijn oog laten vallen op de parajumper jas dames. Ik ben namelijk gek op het Italiaanse merk Parajumper. Al hun jassen zitten goed in elkaar, waardoor ze functioneel zijn en tegelijkertijd modieus. Na het bestellen van mijn jas keken we meteen of ze ook goede opties voor mijn vriend hadden. En ja hoor, mijn vriend was enthousiast over het aanbod en koos een parajumper jas heren en wel het type de ‘Celcius Man’. Het is een korte jas met opstaande kraag en is zwart van kleur. We zijn trots op onszelf dat we zo constructief bezig zijn geweest en twee top jassen hebben gescoord! Die aankoop hadden we toch wel verdiend, nu we ons al een week keurig aan ons normale schema houden. We kunnen dit samen aan!

Je kan misschien ook genieten van: