De  badkamer is een ruimte waar ik mijn dag ‘s ochtends start met het reinigen van mijn gezicht en het poetsen van mijn tanden. Het is natuurlijk wel zo fijn als dit kan in een schone omgeving. De badkamer wordt immers intensief gebruik. Het is niet een van mijn favoriete klusjes, maar het moet wel gebeuren zodat ik weer ongestoord kan tandenpoetsen, opmaken, douchen of een bad nemen. Met deze tips houdt jij je badkamer blinkend schoon!

De oude gouden tip

Een logische tip dat je zeker niet moet vergeten is om altijd schoon te maken van boven naar beneden. Alle viezigheid van de muren zullen naar onderen lopen en daarom is het zonde als je de vloer al hebt schoongemaakt. En dat zou nou zonde zijn! 

 

Hoe vaak moet ik een badkamer schoonmaken?

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen vind ik het erg fijn als mijn badkamer netjes is. Daarom zorg ik er altijd voor dat alles aan kant is voordat ik het huis verlaat. Ik laat bijvoorbeeld geen losse troepjes slingeren zodat het zich niet opstapelt. Een dag in de week haal ik even een doekje over de spulletjes, wasbak en spiegel in de badkamer. En een keer in de maand houdt ik een grondige schoonmaak. Zo is het altijd blinkend schoon. 

 

Toilet schoonmaken

In mijn badkamer bevindt zich het enige toilet van mijn woning. Hier ontvang ik ook gasten en daarom wil ik dat het altijd schoon is. Om deze reden maak ik mijn toilet ook wekelijks schoon met bleek. De toiletpot reinig ik grondig tijdens mijn maandelijkse schoonmaak. Ik zet de douchekop er dan even op en laat het lekker soppen. 

 

Douche aandweilen

Door de weeks dweil ik mijn douche altijd aan zodat ik geen kalkaanslag krijg. Dit scheelt een hoop poetsen op een later moment! 

 

Badkamerschoonmaakmiddel van Action

Het schoonmaakmiddel van de Action ruikt heerlijk en ik ben absoluut fan! Ik gebruik dit al jaren om mijn kranen kalkvrij te houden. Het is simpel te gebruiken, want je spuit het op de kranen en laat het een aantal minuutjes inwerken. Vervolgens kan je het spul afspoelen en klaar is kees! 

 

Professionele reiniging 

Eens in het jaar vind ik het tijd om de badkamer helemaal binnenstebuiten te keren met behulp van een professioneel schoonmaakbedrijf. Door de hulp in te schakelen van Schoonmaakbedrijf Zeist kan ik jarenlang van mijn badkamer genieten! 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter