Dames coltruien bestaan al een tijdje. Hoewel dit kledingstuk vroeger niet echt voor vrouwen was. Het kledingstuk ontstond al in de vijftiende eeuw, maar toen werd het vooral gedragen door arbeiders. Vanaf de negentiende eeuw droegen naast arbeiders ook zeelieden en atleten vaak een coltrui. Groepen waarin in die tijd nog weinig vrouwen zaten. Maar de ouderen onder ons herinneren zich wel de jaren zeventig toen het helemaal los ging met de coltrui en ook dames de, vaak fel gekleurde, coltrui gingen dragen. Dames coltruien zijn nu een vast item in de modewereld. Leuk weetje: de coltrui wordt vaak geassocieerd met artiesten en intellectuelen. Handig als je een wat wil uitstralen. Het kledingstuk is in ieder geval weer helemaal terug. En daar ben ik als vrouw en verwoed coltrui drager erg blij mee.

Dames coltruien: makkelijk combineren

Juist het feit dat coltruien zo makkelijk met van alles te combineren zijn, maakt ze zo aantrekkelijk. Natuurlijk kun je ze los dragen. Ze zijn in leuke kleuren en patronen te krijgen en vaak lekker warm. Zelf draag ik ze altijd onder nog een trui, vaak een trui met een open hals. Ik ben namelijk nogal een koukleum. Dus met name in de winter draag ik laagjes over elkaar en dan is de dames coltrui ideaal. Maar in de lente draag ik ze ook wel los. Eigenlijk draag ik ze bijna het hele jaar door behalve in de heetste maanden van de zomer. Hm, zou dat iets zeggen over mijn artistieke inslag en intellect?  Of ben ik gewoon een praktische vrouw die een goed kledingstuk herkent als ze het ziet? Hoe dan ook heb ik een flinke stapel van deze truien in mijn kast liggen.

Koop ze makkelijk online

Dames coltruien passen eigenlijk altijd dus ik koop ze makkelijk online. Je hebt daar ook een geweldige keuze en ze zijn daar het hele jaar door verkrijgbaar. In de winkelstraten is in de zomer natuurlijk geen coltrui meer te bekennen. Maar daar hoef je je niet meer door te laten weerhouden. Ik hoop dat dit kledingstuk nog vele eeuwen meer meegaat. Het geeft je als vrouw een krachtige uitstraling en het is ook gewoon lekker warm. De trui gaat makkelijk mee met allerlei modetrends dus je kan er lang mee doen. Ja, ik ben fan. Je kunt niet genoeg coltruien in de kast hebben. Misschien moet je er zelf ook weer een paar aanschaffen!

Je kan misschien ook genieten van: