Sinds een paar maanden studeer ik Bouwkunde in Delft. Deze studie bevalt mij heel erg. Ik mag heel veel tekenen en constructies op papier maken. Dit vind ik een van de leukste dingen om te doen in mijn vrije tijd. Dat ik dat nu kan combineren met mijn studie is helemaal top. We leren op deze studie om te tekenen op A3 papier. Dit is zo groot dat het papier niet netjes in mijn rugzak past. Aangezien ik met de trein en de fiets moet om van huis naar de faculteit te komen, was het lastig om deze tekeningen netjes te houden. Na een week had ik een grote tekenmap gekocht, hier passen ook A3 bladen in en ze blijven netjes. Al snel kwam ik erachter dat dit in de trein prima werkte, maar op de fiets heel onhandig was. De grote map hing ik dan in een linnentas aan mijn stuur. Maar zodra er een beetje wind stond, vloog mijn map alle kanten op. Niet heel handig dus.

Gouden tip

Toen ik dit probleem aan andere studiegenoten vertelde, gaven ze mij een gouden tip. Namelijk om kartonnen kokers aan te schaffen. Ik besloot om een beetje onderzoek te doen en kwam al snel op een goede site uit voor verschillende verpakkingsmaterialen. Nadat ik op het kopje kokers en platen had gedrukt, zag ik verschillende vormen. Zo zijn er onder andere vierkante, driehoekige en ronde kokers. Vooral die laatste vorm sprak mij heel erg aan. Ik zou mijn tekeningen dan netjes kunnen oprollen en vervoeren in de ronde kartonnen koker. Ik besloot om er direct twee te bestellen. Na een paar dagen werden ze netjes bij mijn huis bezorgd. Ik haalde de kunststof dop van de koker en keek of de koker leeg was. Dat was het geval, dus ik kon beginnen met een van mijn tekeningen op te rollen.

Tekeningen oprollen

Nadat ik mijn tekening had opgerold deed ik er een elastiekje om heen zodat de tekening niet direct zou uitrollen wanneer ik deze uit de koker zou halen. Vervolgens schoof ik mijn tekening de koker in. De koker was inderdaad gemaakt van karton, dit voelde stevig aan en zou mijn tekeningen goed beschermen. De ronde koker was duidelijk de beste keuze voor mij, want mijn opgerolde tekeningen zouden zo het mooist bewaard blijven bij het transport. De koker paste ook aan de zijkant van mijn rugzak, hierdoor had ik op de fiets mijn handen weer vrij om te sturen. Toen ik de volgende dag op de faculteit aankwam, liet ik direct mijn koker aan mijn studiegenoten zien en bedankte ze van harte voor deze gouden tip. Nu kan ik voor altijd mijn tekeningen netjes vervoeren.

Je kan misschien ook genieten van: