Wat heb je nodig om alle goede dingen uit het leven te vieren, en wat heb je nodig als je het even niet meer ziet zitten? juist, een vakantie! Een tijdje weg in een ander oord, misschien wel ergens lekker aan het water, ergens in de zon, of juist vol in de natuur en bergen. Mensen snakken naar vakantie als ze dankzij een veeleisende baan of druk huishouden hun eigen vertrouwde omgeving even willen ontsnappen, maar mensen willen ook op vakantie om hun vrije tijd te vieren en samen te besteden. Waar je naartoe gaat, wanneer, en hoelang is helemaal aan jou zelf.

Vieren of loslaten.

Als je dit jaar een nieuwe liefde hebt gevonden, een baan hebt gekregen of weten te behouden, als je bent afgestudeerd of een loonsverhoging hebt gekregen of juist alleen even puur wilt genieten van het leven en wat het te bieden heeft, wil je op vakantie. Je wil misschien wel samen hand in hand over het strand wandelen terwijl de zon ondergaat en de golven ruisen. Misschien wil je heerlijke koude drankjes drinken op een warm eiland, waar je het bruisende nachtleven induikt en alles kan doen waar je je zo lang op hebt verheugd. Uitslapen, wandelen, uitgebreid eten, feesten; we gunnen onszelf meer als we op vakantie zijn omdat we mogen vieren dat we leven.
Maar misschien wil jij wel vanwege iets anders op vakantie. Misschien ben je wel iemand verloren, een familielid of juist een liefde, en heb je behoefte aan een andere omgeving en even loskomen van je patronen en pijn. Wellicht wil je iets kunnen loslaten, of dat nou stress is, vervelende mensen om je heen of een andere soort belemmering. Alleen op vakantie, met vrienden of een liefde biedt troost en steun. Hoe fijn zou het zijn om in een heerlijk huisje te zitten, in de warme zon waar alle problemen van je afglijden? Of juist in de stilte van de bergen, met je gedachten en alle rust?

Plan vooruit.

We hebben een zwaar jaar achter de rug, en allebei de redenen zijn nog even gegrond om alvast een vakantie te boeken voor jezelf. Of je nou wilt vieren dat je het jaar bent doorgekomen en even alle gemiste activiteiten zoals restaurants, feesten en gezelschap wil inhalen, of juist even buiten je eigen huis en tuin om wil bijkomen van alle veranderingen dit jaar: het is je gegund. Zorg ervoor dat je alles goed gepland hebt zodat mocht die tijd komen; jij er zo vandoor kan!

Je kan misschien ook genieten van: