Turkije is een heel populair vakantieland voor Nederlanders, maar nog niet echt als land om goed in te kamperen. Toch kan dit wel degelijk! Wanneer het weer kan is het dus zeker aan te raden om een keer met de tent, caravan, vouwwagen of camper richting Turkije te gaan. Het land is enorm divers en kent veel verschillende klimaatregio’s en landschappen. Zo is er voor elke liefhebber dus wel een plek om heerlijk te kamperen in Turkije! Het is wel slim om in Turkije een auto te huren, want het is een beetje duur en ver om vanuit Nederland met de auto naar het land te rijden. Daarnaast zijn vliegtickets Turkije helemaal niet duur als je weet waar je moet zoeken. Zo vind je bij Triptime.nl bijvoorbeeld altijd de beste deals!

Kamperen aan het strand in Turkije

In Turkije zijn de meeste campings te vinden in het zuidwesten. Op ongeveer een uurtje rijden van Antalya vind je de lekkerste plekjes om met een tent of caravan neer te strijken. Dan kun je eindeloos genieten van het lekkere weer en het kraakheldere water van de Middellandse zee. De Zwarte Zee is overigens ook heel chill om te vertoeven. Daar zijn ook een paar hele mooie en fijne campings te vinden! Turkije moet het echt hebben van het toerisme. Daarom zijn de campings in Turkije heel goed verzorgd en super schoon. En voor de Nederlanders: het is ook absoluut niet duur!

Leukste gebieden om te kamperen in Turkije

De Turkse Riviéra is een echt mooi gebied om te vertoeven in Turkije, zeker voor de zonaanbidders.  Dit deel van Turkije is relatief nog onbekend, zekers als je het vergelijkt met soortgelijke gebieden in Zuid-Spanje of Griekenland. Ben je meer een liefhebber van wandelen in de bergen, dan is Turkije ook een zeer geschikt vakantieland. Mugla is de provincie waar je dan moet zijn. Het is daar prachtig groen en ligt ook nog aan de kust. Er zijn dus veel baaitjes waar je na een stevige wandeling even heerlijk tot rust kunt komen met je voeten in het heldere water.

Kamperen in Turkije is absoluut niet duur. Zo vertoef je al een nachtje op de meest luxe campings voor ongeveer 36 euro. Als je dit vergelijkt met andere landen is dit echt een schijntje. Wanneer het coronavirus voorbij is raden we dus zeker aan om eens Turkije te bezoeken. Op een camping! Je zult versteld staan!

Je kan misschien ook genieten van: