Het is weer tijd om na te denken waar dit jaar de zomervakantie doorgebracht zal worden. Terwijl het in het noorden van Europa altijd lijkt te regenen, kruipen mediterrane bestemmingen als Frankrijk, Italië en Spanje steeds hoger op ons lijstje. En ook eilandbestemmingen doen het goed. Het is immers altijd lekker weer op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden. In augustus wordt het er gemiddeld drieëntwintig graden, en zelfs in februari is het er nog goed toeven met een temperatuur van achttien graden. De ideale bestemming om deze zomer op af te koersen.

Plan je vakantie op het juiste moment met Bestereistijd.be

Het weer van Tenerife zoek je eenvoudig op Bestereistijd.be. Volgens deze website is de beste periode om naar het eiland af te reizen van mei tot en met december. Door het mediterrane klimaat schijnt de zon er dan volop. Gemiddeld is het op het eiland 201 dagen in het jaar droog en de zon schijnt er zo’n negen tot tien uur per dag. Alleen hoog in de bergen kan het in de winter soms wat kouder worden. Zie je jezelf al zitten op een zonovergoten strand? Vergeet Bestereistijd.be niet ook vlak voor vertrek te bezoeken voor een 14-daagse weersverwachting.

Wandelen op Tenerife

Het meest opvallende onderdeel van het eiland is de berg El Teide, de hoogste berg van Spanje. Bij goed weer op Tenerife is deze berg zelfs vanaf de omliggende eilanden te zien en vanaf de top kijk je uit over alle zeven Canarische eilanden. Op de top van de berg vind je bovendien eeuwige sneeuw. Je kunt de berg beklimmen via de wandelpaden die door het nationale park aldaar lopen, of door met de kabelbaan omhoog te gaan. Zo zul je prachtig uitzicht hebben over de tropische bossen en vulkanische lavagebieden die de rest van het eiland bedekken. Voor het bereiken van de echte top is toestemming nodig.

De beste activiteiten om te ondernemen

Wie aan de Canarische eilanden denkt, denkt natuurlijk aan warme stranden en een de stralend blauwe zee. Je kunt er dan ook heerlijk zonnen en zwemmen. Volgens Bestereistijd.be heeft het zeewater een aangename temperatuur van vijfentwintig graden in de zomer en daalt die temperatuur in de winter slechts tot twintig graden. Tenerife telt dan ook genoeg stranden waar je plaats kunt nemen op een ligstoel met een sangria in je hand. In de zee rondom het eiland zwemmen dolfijnen en walvissen. Dagelijks vertrekken er vanaf meerdere punten op het eiland boottochten om deze dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Bij het vissersplaatsje El Médano kun je bovendien leren windsurfen. Deze plek staat bekend om haar gunstige weersomstandigheden en jaarlijks wordt hier het wereldkampioenschap windsurfen georganiseerd.

Je kan misschien ook genieten van: