Vietnam als vakantiebestemming voor de solo-reiziger

Vietnam is de perfecte bestemming voor de echte avonturier. Het land borrelt van de geschiedenis, mooie natuur en cultuur! Een rondreis Vietnam is gegarandeerd een leuke vakantie. Omdat de bereikbaarheid in Vietnam ontzettend goed is, kun je heel gemakkelijk het hele land rondreizen in een korte tijd. Ook spreekt de bevolking ontzettend goed Engels. Dit is te danken aan het groeiende toerisme van de afgelopen jaren. Dit alles maakt Vietnam tot een perfect land waar je ook in je eentje kan rondreizen. Een solo rondreis Vietnam, ook voor vrouwen, is prima te doen. Er zijn op de meeste plekken in de meeste hotels of hostels altijd wel mede solo-reizigers. Daarnaast is de lokale bevolking erg behulpzaam, en kun je dus met ze communiceren. Dit is ook erg belangrijk. Tot slot is de bereikbaarheid zo goed, dat je altijd wel makkelijk en veilig alleen van A naar B komt. 

 

De highlights die je echt niet mag missen

Vietnam is zo rijk aan geschiedenis, cultuur en natuur dat het moeilijk is om in een korte reis alles te bezoeken. Toch zijn er een paar highlights die je absoluut niet mag overslaan als je het land gaat bezoeken. Als eerste is er het bergdrop Sa Pa. In Sa Pa, wat dus in de bergen ligt, heb je prachtige uitzichten over de eindeloze rijstvelden en diepgroene valleien. Vaak is het er ’s ochtends ook mistig, wat voor absurd mooie plaatjes zorgt. Hoi An, de havenstad, mag je ook niet missen. Het ligt aan het water, waardoor het klimaat erg aangenaam is. Hoi An was een belangrijke havenstad, waardoor er heel veel historische gebouwen staan! Het staat dus zelf op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De andere stad die je niet mag missen is natuurlijk Ho Chi Minh Stad. Hoi An is heel rustig, maar Ho Chi Mihn absoluut niet! Het bruist van de kenmerkende scooters en brommers. Wel wordt de stad vergeleken met Parijs, dus dat kan alleen maar een ervaring zijn. Ook heb je hier het moderne Azie met hippe clubs, wolkenkrabbers en heerlijke trendy eettentjes. Ook Halong Bay staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is een eilandgroep die uit duizenden kleine eilandjes besaat. Dit gebied is prachtig, zoiets heb je nog nooit gezien. Of je nou vaart of vliegt over de eilandengroep, het uitzicht ga je nooit meer vergeten. Tot slot kun je de geschiedenis van de oorlogen die Vietnam heeft gehad voelen in de Cu Chi tunnels. Deze geven een inzicht in de complexe en ontzettend uitgestrekte tunnelstelsels die werden gebruikt in de Vietnamoorlog. De tunnels strekken zich uit tot 200 kilometer afstand. 

 

Het is wel duidelijk dat je je niet gaat vervelen in Vietnam. Een rondreis Vietnam is daarom ook uitermate geschikt voor de dappere solo-reiziger. Ga op reis en geniet!

Je kan misschien ook genieten van: