Afgelopen winter was ik op vakantie naar Dubai. Heerlijk baden in de luxe die daar geboden werd, kwam ik volledig tot rust en inspiratie. En geloof me, dat had ik zeker nodig! Ik had een deluxe suite in een 4 sterrenhotel en ging elke avond uit eten in het restaurant op het dak. Voordat ik ging eten, zorgde ik ervoor dat ik uitgebreid gedouchet had en me uitvoerig had opgemaakt. Maar het gebeurde vaak dat ik meer dan een uur onder de douche stond, omdat hij zo ontzettend lekker was! Deze douche in het bijzonder, was namelijk een regendouche en gaf je het gevoel onder een waterval te staan. Sindsdien wil ik nooit meer anders.

Regendouche kopen

enfin, je raadt het al, toen ik thuis kwam wilde ik natuurlijk ook zo'n regendouche in mijn badkamer hebben. Dus begon de zoektocht naar de ideale douchekop en daar kwam nog best wat bij kijken. De ene regendouche is de ander niet, kwam ik al gauw achter. Hans Grohe introduceerde de regendouche in Nederland. Inmiddels hebben veel merken regendouches in het assortiment in allerlei soorten en maten. Er zijn zelfs douchesystemen die ook water sproeien vanaf de zijkant. Je kunt je vast voorstellen dat zulke grote hoeveelheden water een andere warmwaterinstallatie vereisen dan een traditionele douchekop. Koop dus niet zomaar een regendouche, zonder eerst de basisvereisten voor wat betreft de warmwatercapaciteit te checken. Anders kun je tegen een teleurstelling aan lopen. Ik liet me gelukkig goed informeren en kocht al snel een regendocuhe waar dus ook water uit de zijkant kwam. Zo kon ik mezelf volledig onderdompelen in luxe en denk ik daardoor elke dag terug naar mijn tijd in Dubai.

Waar je op moet letten

Wat ik hiervoor al zei: een regendouche kost wel een stuk meer water dan een normale douche. Reken er dus op dat je rekeningen omhoog gaan en je dus niet erg klimaatbewust bezig bent met een regendouche. Wel kan je natuurlijk kiezen voor een eco-friendly variant, waarmee je ook regenwater kunt opvangen op je dak, dit laat filteren en je daar uiteindelijk mee kunt douchen. LEt op: dit kost erg veel geld, dus als je een budget hebt, zal ik het niet aanraden. Ook heb je waarschijnlijk een nieuwe cv ketel nodig met meer vermogen. Anders krijg je niet genoeg waterdruk op je regendouche. Dat is natuurlijk zonde, want dan kan je alsnog niet genieten van een heerlijke stortbui. En daar doe je het uiteindelijk voor!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter