We kennen het allemaal. De mooie dagen komen er weer aan, en dan is het altijd weer zo, dat de tuin nog niet helemaal klaar is voor de zomer. Altijd wel dat de planten nog niet helemaal klaar zijn, jouw tuinmeubelen er groen uit zien. En dat is natuurlijk iets wat je niet wilt, want je wilt gewoon dat jouw tuin er mooi uitziet. Maar hoe zorg je er voor dat je volgende zomer? Daar zijn natuurlijk een paar trucjes voor. En laten we die eens met jouw delen.

Geen groene tuinmeubelen meer. 

We kennen allemaal het probleem, dat na een winter de tuinmeubels groen zijn uitgeslagen. Maar hoe krijg je ze nou schoon? Want alleen met een sopje kom je niet ver. En dat duurt natuurlijk ook best wel lang voordat dan alles ook geheel schoon is. Maar gelukkig heb je daar dan nog de hogedrukreiniger. Wanneer je deze gebruikt om de meubels mee schoon te spuiten, kom je al erg ver. Natuurlijk moet je nog wel steeds een hoop geduld hebben, want het is niet dat het dan in een keer gelijk weer schoon is. Vaak heb je ook nog een sopje met een doekje nodig om de laatste groene uitslag weg te poetsen. Maar met een hogedrukreiniger gaat het wel een stuk sneller.

Snoeien, snoeien, snoeien.

Om de planten in jouw tuin goed zomer klaar, en eigenlijk al winter klaar, te maken. Moet je ze goed en op tijd snoeien. Online is natuurlijk van alles te vinden hoe je dit goed kan doen. Want wanneer je de planten goed de winter door krijgt, dan zijn jouw planten ook eerder klaar voor de zomer en doorstaan ze elk soort temperatuur en weersomstandigheden die we in Nederland kennen. Het is natuurlijk geen garantie dat jouw planten dan alles overleven. Maar het is zeker een middel om te helpen dat jouw planten het enigszins wel overleven. 

Blijf in de zomer ook altijd goed de tuin sproeien. Want het beetje regen wat er valt, is vaak niet voldoende om jouw bloemen en planten mooi groen te houden. Dus af en toe de sproeier erop of even met de tuinslang langs alle bloemen te gaan, kan ook wonderen doen. En je bent zelf ook weer even buiten. En wanneer je een tuin hebt met alleen maar tegels, dan heb je het helemaal makkelijk natuurlijk. Maar een beetje groen maakt het wel leuker.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter