Een cadeautje geven is altijd lastig. Je kan op safe spelen met bloemen of een parfum, daar is bijna elke vrouw wel blij mee. Maar toch is het misschien een beetje saai en wil je iets originelers geven. Het is ook leuk om een persoonlijker cadeau te geven, of iets wat de jarige/ontvanger tenminste bij blijft. Ik moest laat in korte tijd voor een aantal vriendinnen en mijn moeder een cadeau verzinnen. Hartstikke lastig dus! Maar na heel veel denken heb ik een aantal leuke cadeaus bedacht en die zal ik (ter inspiratie) even met jullie delen.

Je dochter

Tot een bepaalde leeftijd is het makkelijk om een cadeau te bedenken voor je dochter. Als meisjes jong zijn hebben ze namelijk vaak genoeg wensen. Een nieuwe barbie, dat spannende computerspelletje of knutselspullen. Maar na een bepaalde leeftijd wordt het lastiger. Speelgoed is niet meer spannend genoeg en het cadeau mag ook wel iets groter zijn. Wat een super leuk idee is om je (wat oudere) dochter te geven is een mooie meisjesfiets! Een kinderfiets wordt vaak op een bepaalde leeftijd te kinderachtig en een gloednieuwe fiets is een erg gaaf cadeau. En het is ook nog eens een veel ‘gezonder’ cadeau dan een iPad of Macbook!

Je moeder

Ook voor je moeder een cadeau bedenken kan erg lastig zijn. Moeders hebben vaak alles al en mijn moeder wil vaak niet eens iets van mij aannemen. Een cadeau van je dochter krijgen vindt ze raar en ze wil niet dat ik er te veel geld aan uitgeef. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je je moeder kan geven zonder dat zij zich al te schuldig hoeft te voelen. Persoonlijk vind ik namelijk het beste cadeau om je moeder een gezellige activiteit te geven! Dus ga op haar verjaardag lekker met haar eten, lunchen of organiseer een high tea. Je kan dit zelf thuis regelen als een verrassing, of ergens naar een restaurant gaan. Ook kan je vragen of er familie of vriendinnen van haar meekomen, of gewoon lekker met z’n tweetjes gaan. Genoeg opties dus!

Je vriendin

De lastigste personen om cadeaus voor te kopen vind ik vaak vriendinnen. Zeker als je een vriendinnengroep hebt met veel verschillende types. De meningen en smaken lopen zo erg uiteen dat wat voor de ene een leuk cadeau is, voor de ander de plank compleet misslaat. Erg lastig dus, maar hiervoor zijn persoonlijke cadeaus perfect! Als je iemand iets geeft wat de vriendschap tussen jou en haar bevestigt, kan zij dit toch bijna niet een stom cadeau vinden? Ik heb bijvoorbeeld wel eens een kettinkje gekocht voor ons beiden, een fotocollage gemaakt of een kussensloop met een lelijke selfie erop gegeven. En altijd worden de cadeaus gewaardeerd!

Je kan misschien ook genieten van: