Het is zomer en het lijkt wel de tijd voor babyshowers. Hebben jullie dat ook? In mijn vriendenkring alleen al zijn er nu drie. Allemaal vrouwen met grote ronden buiken die een surprise feestje krijgen met ballonnen, slingers, een taart en natuurlijk cadeautjes. Honderden onesies, kleertjes en knuffeltjes kwamen voorbij, want dat koop je voor de kleine. Maar het duurt nog wel even voor dat die er is! Dus wat koop je eigenlijk voor de mama in de tussentijd? Mijn tip is: extra vitamines en probiotica! Dit lijkt misschien een gek cadeau, maar niet alle mama’s weten wat ze voor extra voedingssupplementen moeten slikken nu dat ze zwanger zijn. Ze maken een mensje in hun buik, en dat kost veel energie. Energie die zwangere vrouwen niet altijd weer helemaal terug krijgen uit hun voeding, en ook hun slaapritme wordt verstoord door de dikke buik en de beweeglijke baby die vooral ’s nachts een potje gaat voetballen met de navel.

Ik ben tegenwoordig heel creatief geworden in het geven van baby shower cadeautjes. Ik koop namelijk geen spullen voor de baby perse, maar spullen voor de moeder. Ik geef haar een video over hoe bevallingen werken, ik geef haar een fles van haar favoriete Gin die ze op kan drinken na de bevalling (tenzij ze borstvoeding geeft, maar dan nog) en ik geef graag vitamines, mineralen, een machine om groente sapjes mee te maken (ook niet onhandig voor de kleine). Kijk, onesies heeft dat babytje nu wel genoeg in iedere kleur die bestaat en iedere tekst van ‘Mama is de beste!’ tot ‘Monster baby’. Wat missen aanstaande ouders nog?
Wellicht willen ze er wel even op uit na de bevalling. Als zij een date nodig hebben even met zijn twee omdat ze er doorheen zitten na de nachtenlange huilbuien, dan ben ik daar. Oppas nodig? Belt u maar. Ik onderschat het effect van een pasgeboren baby op de relatie. Ouders hebben, hoewel ze afstand moeilijk vinden, soms even rust nodig met zijn twee om de romantiek op te laten bloeien. In de tussentijd hang ik met een leuke baby rond!

Denk du goed na als je weer een babyshower hebt, want de ouders nu echt van je nodig hebben. Hebben ze spullen nodig? Prima. Zijn er spullen genoeg? Kijk dan eens wat verder. En stel vooral een oppas avond voor; ze zullen je absoluut bellen!

Je kan misschien ook genieten van: